Ravintola Esplanadi – löydä suosikkisi laajasta tarjonnasta

Kesäinen Helsingin puistokatu, Esplanadin puisto, kerää paljon ihmisiä yhteen. Espa on Suomen kuuluisin puisto ja Helsingin keskustan vihreä sydän, jonne ihmiset tulevat viettämään aikaa, kuuntelemaan musiikkia, katsomaan esityksiä sekä nauttimaan ravintolatarjonnasta. Tällä kertaa blogin aineenamme on "Ravintola Esplanadi".  Lehmuspuut reunustavat puiston molemmin puolin luoden rauhallisen tilan keskustan sykkeessä. Joulun lähestyessä tuhannet valot koristavat puistoa, upeat valot tarjoavat turisteille ja paikallisille tunnelmallisen paikan nauttia kaupungin keskustasta sesonkiaikana. Myös talviaikaan moni nauttii keskustan ravintoloiden lämmitetyistä terasseista.  

Ravintola Esplanadi – löydä suosikkisi laajasta tarjonnasta

Helsingin laaja ravintolatarjonta voi vaikeuttaa ruokapaikan valintaa. Jos etsit viihtyisää ravintolaa, suuntaa Esplanadin suuntaan. Pääkaupungista löytyy useita upeita ravintoloita, jotka erottuvat edukseen ruoan, juomien ja tunnelman ansiosta. Itse puistossa sijaitsee muutamia klassikkoravintoloita, kuten yksi Helsingin vanhimmista ravintoloista, joka on rakennettu jo 1860-luvulla. Jos etsit seurueellesi ravintolaa avainsanalla "ravintola keskusta", Esplanadin puiston läheisyydessä on runsaasti muitakin ravintola vaihtoehtoja. Espan alue ei ole vilkas vain kesäisin, sillä lähes kaikki ravintolat ovat auki ympäri vuoden.

Espan varrelta löydät useita keskustan parhaita ravintoloita

Ravintola tarjonta laajenee ja elää Esplanadilla. Helsingin keskustasta löydät useita Suomen parhaaksi valittuja ravintoloita sekä myös aivan uusia trendikkäitä paikkoja. Kun pohdit, millaiseen ravintolaan haluat lähteä syömään, on hyvä tutkia millaisia suosituksia eri yritykset ovat saaneet, sillä ei ole samantekevää suuhunsa pistää. Hyvä ruoka ja uudet ruokakokemukset ovat monelle merkittävä osa matkaelämystä. Esplanadin ravintoloista löydät muutamia suomalaiseen ruokaan perehtyneitä ravintoloita tai voit lähteä makumatkalle ja löytää aivan uusia elämyksiä.

Esplanadi tarjoaa myös taidetta

Puistosta löydät myös 1930-luvulla rakennetun Espan-lavan, jossa soitetaan musiikkia yleensä toukokuusta elokuun loppuun. Näyttämön molemmin puolin on kaksi vesiallasta, jotka on koristeltu viehättävillä veistoksilla. Molemmat patsaat ovat vesiaiheisia. Toisessa veistoksessa kaksi merenneitoa uiskentelee kalojen kanssa ja toinen veistos kuvaa pientä poikaa, joka leikkii kalan kanssa. Kesän aikana esiintymislavalle nousee noin 200 eri esiintyjää. Lavan vieressä oleva ulkoilmakahvila on avoinna kesäisin. Puiston viereiseltä kadulta voi lähteä kiertoajelulle ympäri Helsingin keskustan, joka on varmasti hieno kokemus turisteille ja miksi ei myös paikallisille. Ravintola Rioni Oy tarjoaa ruokaelämyksiä Helsingin keskustassa. 


jaa