Lounas toteutuu monella eri tapaa

Lounas on yksi päivän tärkeimmistä aterioista. Sen tarkoitus on antaa virtaa koko loppupäiväksi, joten aterian koostamiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Tämä ateria kuitenkin usein nautitaan kiireisen työpäivän lomassa, jolloin koostumuksen miettiminen saattaa jäädä vähemmälle. Onkin hyvä idea miettiä seuraavan päivän ateria valmiiksi jo edellisenä iltana, jotta ei tule nälissään napanneeksi jotakin hyvin epäterveellistä. Monet pakkaavat töihin mukaan otettavan lounaan jo kotona. Toiset hyödyntävät ravintoloiden tarjontaa ja kolmannet käyvät lähikaupan kylmähyllyllä tai salaattibaarissa. Kaikissa näissä on sekä hyvät että huonot puolensa. Arvioin tässä kirjoituksessa näistä jokaista.

Omat eväät kotoa

Itse tehtyjen eväiden hyvä puoli on se, että niiden nauttiminen onnistuu työpaikalla nopeasti ja tehokkaasti. Ruokailun tarkoitus on kuitenkin antaa myös aivoille lepohetki ja omat eväät voikin olla liian helppo nauttia tietokoneeseen nojaillen. Omien eväiden valmistaminen vaatii myös oman vaivansa, mutta hyvällä suunnittelulla teet sen helposti. Voit esimerkiksi valmistaa suuremman annoksen ruokaa edellisenä iltana ja pakata sitä mukaan töihin tai muihin menoihin. Eväiden tuominen vaatii usein myös mahdollisuuden kylmäsäilyttämiseen ja lämmittämiseen, joten ihan jokaisen työpaikkaan ei tämä vaihtoehto sovi. Omien eväiden ehdoton valttikortti on edullisuus.

Einestä kaupan tiskiltä

Useilla ruokakaupoilla on nykyään laaja valikoima erilaisia valmisruokia. Näitä voivat olla esimerkiksi paikan päällä valmistetut salaatit ja leivonnaiset, valmiiksi pakatut leivät tai lämmitettävät valmisateriat. Suuremmissa kaupoissa on myös mahdollisuus ostaa salaatti tai sushia buffetista tai lämmintä ruokaa kaupan omasta keittiöstä. Valikoimaa riittää jokaiseen makuun ja nykyään kaupasta saa ostettua myös terveellistä einestä.

Luksusta ravintolasta

Ravintolassa nautitussa lounaassa on jo enemmän hohtoa, sillä onhan pöytään kannetussa, vastavalmistetussa ruoassa aivan erilainen kaiku kuin tietokoneen ääressä syödyissä eväissä. Erilaisia ravintoloita löytyy joka lähtöön ja lähes jokainen löytää niistä itselleen sopivan vaihtoehdon. Ravintolassa syöminen on toki kalliimpaa ja vie enemmän aikaa kuin edellä mainitut vaihtoehdot, mutta antaa myös kunnollisen mahdollisuuden työn tauottamiseen. Monien ravintoloiden tarjoama lounas on hieman yksinkertaisempaa ja edullisempaa ruokaa kuin iltaisin tarjottava. Monissa paikoissa on myös mahdollista valita terveellinen vaihtoehto, joka ei väsytä.


jaa